Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Filii Rudawa
(4)
Autor
Dobrzańska Aleksandra
(2)
Barowicz Tadeusz (1945- )
(1)
Kowalewska Elżbieta
(1)
Kraus Hans-Joachim
(1)
Schröter Barbara
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Przepisy kulinarne
(4)
Przyprawy
(2)
Dieta
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia - przepisy
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Mięso drobiowe
(1)
Potrawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Sałata siewna
(1)
Wegetarianizm
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie
(1)
Zioła
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Przepisy kulturalne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Dom i ogród
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Drób na 100 sposobów / Tadeusz Barowicz. - Warszawa : Klub dla Ciebie - Bauer-Weltbild Media, cop. 2010. - 220 s. : il. kolor. ; 25 cm.
Z kaczką w kuchni Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność,została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, dla którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie chętnie w kuchni dietetycznej i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, ludzi starszych, kobiet w ciąży...
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filii Rudawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Książka
W koszyku
Odkryj bogactwo ziołowej kuchni! Czymże byłaby najlepsza strawa gdyby nie dodać do niej szczypty ziół? Kolorowy dodatek ucieszy oko a podniebienie uraduje wyrazisty smak. W stu przepisach z wykorzystaniem bazylii natki pietruszki cząbru i innych znanych od tysiącleci ziół pokazano jak właściwie dobrane przyprawy sprawiają, iż najdrobniejsze posiłki wspaniałe dania główne pyszne dipy oraz napoje nabierają wyjątkowego charakteru Książka "Kuchnia ziołowa" - oprawa twarda - Wydawnictwo Klub dla Ciebie. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2010 r.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filii Rudawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wegetarianizm to zdrowa, lekkostrawna dieta, korzystna dla człowieka i środowiska naturalnego. Jest niezwykle łatwa do stosowania i tańsza niż dieta mięsna. Bardzo urozmaicona, dostarcza energii biologicznej bezpośrednio z przyrody i słońca oraz wszystkich składników niezbędnych do zachowania dobrego zdrowia i długowieczności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filii Rudawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Książka
W koszyku
40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę. Naprawdę warto – zwłaszcza jeśli masz ochotę na zupę z rzeżuchy, sznycle z sosem szczawiowym lub zapiekaną cykorię. Znajdziesz tu prezentacje roślin, złożone ze zdjęcia, informacji o zasadach uprawy, zbioru i konserwowania, zastosowaniu w domowym leczeniu i w kuchni. Sprawdź, które zioła pasują do ziemniaków i ryb lub dobrze smakują w likierze! Dowiedz się, jak poradzić sobie z przeziębieniem, zaburzeniami trawienia i niedoskonałościami skóry. A może zechcesz sprawdzić, czy słynny lubczyk rzeczywiście podnosi temperaturę uczuć?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filii Rudawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej