Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia Filii Bolechowice
(1)
Wypożyczalnia Filii Rudawa
(1)
Author
Pollan Michael
(1)
Suskiewicz Ewa K
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Odżywianie
(1)
Genre/Form
Wydawnictwa popularne
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Czy chleb, który jemy, jest prawdziwym chlebem? Co ma wspólnego kotlet z tym, co jedzą krowy? Dlaczego należy unikać produktów reklamowanych jako zdrowe? Co sprawia, że australijscy Aborygeni chorują po przejściu na zachodnią dietę? Czy aby się zdrowo odżywiać, trzeba być ekspertem od żywienia? Czy jedzenie nie może być po prostu przyjemnością? Jedną z głównych myśli, które Polan przekazuje czytelnikom, jest ta, że jedzenie nie jest wyłącznie funkcją biologiczną. To także, a może przede wszystkim, funkcja kulturowa, społeczna, ergo towarzyska. Jedzenie wyłącznie w celu zachowania życia traci smak, czyli – dla mnie jako smakosza – sens. Książka odniosła olbrzymi sukces w Stanach Zjednoczonych, utrzymując się nieprzerwanie od dwóch lat na liście bestsellerów The New York Timesa.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Filii Bolechowice
There are copies available to loan: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Rudawa
There are copies available to loan: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again