Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Filii Bolechowice
(1)
Wypożyczalnia Filii Rudawa
(1)
Autor
Pollan Michael
(1)
Suskiewicz Ewa K
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Odżywianie
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Czy chleb, który jemy, jest prawdziwym chlebem? Co ma wspólnego kotlet z tym, co jedzą krowy? Dlaczego należy unikać produktów reklamowanych jako zdrowe? Co sprawia, że australijscy Aborygeni chorują po przejściu na zachodnią dietę? Czy aby się zdrowo odżywiać, trzeba być ekspertem od żywienia? Czy jedzenie nie może być po prostu przyjemnością? Jedną z głównych myśli, które Polan przekazuje czytelnikom, jest ta, że jedzenie nie jest wyłącznie funkcją biologiczną. To także, a może przede wszystkim, funkcja kulturowa, społeczna, ergo towarzyska. Jedzenie wyłącznie w celu zachowania życia traci smak, czyli – dla mnie jako smakosza – sens. Książka odniosła olbrzymi sukces w Stanach Zjednoczonych, utrzymując się nieprzerwanie od dwóch lat na liście bestsellerów The New York Timesa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filii Bolechowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Rudawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej