54404
Book
In basket
Hummusy i pasty / Konrad Budzyk. - Kraków : Wydawnictwo Flow Books, [2017]. - 206, [2] strony : fotografie kolorowe ; 24 cm.
To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna. Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.
Availability:
Wypożyczalnia Filii Rudawa
There are copies available to loan: sygn. lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce : 76 prostych i inspirujących przepisów.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again