54415
Book
In basket
Czytana na całym świecie, niezwykła książka, która stała się podstawą słynnego filmu Płatki róż należy obrywać bardzo ostrożnie, starając się nie ranić palców, bo oprócz tego, że jest to bardzo bolesne, zaplamienie płatków krwią może zmienić smak przepiórek. Jednak w tamtej chwili Tita zapomniała o bożym świecie i mocno ściskała róże, tuląc je do piersi. Pierwszy raz w życiu dostała kwiaty, poza tym - dostała je od Pedra! Ponieważ nie mogła ich zatrzymać, postanowiła wykorzystać je w potrawie, która - jak żadna inna - zaświadczy o jej uczuciach. Tita kochała Pedra miłością gorącą i odwzajemnioną, niestety od początku było to uczucie skazane na niespełnienie. Jako najmłodsza córka w rodzinie, zgodnie z meksykańską tradycją, nie mogła wyjść za mąż. Jej obowiązkiem była opieka nad matką, a z czasem także rola głównej kucharki domu. Jedynie przez smak przyrządzanych potraw mogła wyjawić ukochanemu, co naprawdę czuje ~~~~~ "Przepiórki w płatkach róży" to piękna opowieść o dwóch namiętnościach: do mężczyzny i sztuki kulinarnej. Miłość łączy się w niej z magią, a smak potraw budzi prawdziwe pożądanie.
Availability:
Wypożyczalnia Filii Balice
There are copies available to loan: sygn. Lit. zagraniczna (1 egz.)
Narodowe Czytanie -biblioteka nieczynna
Wypożyczalnia Filii Rudawa
There are copies available to loan: sygn. Lit. zagraniczna (1 egz.)
Notes:
General note
Tytuł oryginału: "Como agua para chocolate".
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again