54415
Book
In basket
Kuchnia polska : potrawy regionalne / Hanna Szymanderska. - Warszawa : Świat Książki, 2004. - 703 s. : fot. kolor. ; 31 cm.
Ponad 1300 sprawdzonych przepisów na potrawy z różnych stron Polski! Kuchnia kaszubska, warmińska, śląska, kresowa czy kujawska. Prezentujemy przepisy wykorzystywane od pokoleń i zupełnie nowe, inspirowane lokalnymi specjałami, opracowane przez gospodynie z różnych stron Polski. Autorka zbierała je przez wiele lot, jeżdżąc na liczne festyny folklorystyczne i konkursy kulinarne. Przejrzysty podział książki na regiony pomoże przygotować ucztę góralską lub mazurską. Przepisy z każdego regionu podzielone zostały na przystawki, zupy, dania główne i dodatki. Indeks zamieszczony no końcu książki pozwala z łatwością odnaleźć szukaną potrawę. Przyjęcie ubarwi lektura
Availability:
Wypożyczalnia Zabierzów
There are copies available to loan: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Bolechowice
There are copies available to loan: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Biblioteka nieczynna. Zapraszamy na Narodowe Czytanie do Kochanowa.
Wypożyczalnia Filii Rudawa
There are copies available to loan: sygn. Lit. popularnonaukowa (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 691. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again